vrijdag 25 oktober 2013

'The young and prodigious T.S. Spivet' by Jean-Pierre Jeunet

File:The Young and Prodigious TS Spivet poster.jpgHeerlijk fantastische (verplichte) 3-D film deze  'The Young and Prodigious T.S. Spivet'  van   Jean-Pierre Jeunet (Amélie Poulain) met o.a. Kyle Catlett, Helena Bonham Carter en Callum Kieth Rennie.

Sprookjesachtig verhaal over een tengere twaalfjarige die zijn dagen vult met het uitdenken van geniale apparaten. Hij woont met zijn familie op een afgelegen prairie, Coppertop Ranch in de heuvels van Divide, een dorpje in de staat Montana. Zijn vader is een stugge cowboy, moeder is een bezeten entomografe die dagelijks naar nieuwe insecten zoekt en een nefast effect heeft op broodroosters. Zijn oudere zus zit midden in een pubercrisis.

Tot voor kort had T.S. ook een jongere broer die even sterk van hem verschilde als hun ouders van elkaar. Het noodlot slaat toe en deze jonge broer komt om het leven. T.S. voelt zich hierover schuldig. Wanneer T.S. ontdekt wordt voor zijn uitvinding en zich daardoor wil bewijzen gaat het wat bergafwaarts met de film wordt het wat kinderachtig flauw.

Leuke beelden, ontspannen film vol met fantastische beelden, maar net iets te veel op het niveau van een kinderfilm blijven steken. Het verhaal had wat straffer gemogen. Ideaal om samen met gans het gezin hiervan te genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten