zondag 17 augustus 2014

'Magic in the moonlight' Woody Allen

Screen Shot 2014-06-15 at 11.54.50 am
Afspraak even voor twee met Agnes in Cartoons. Niets is zo plezant, dan midden in de dag naar de cinema gaan. Mijn vaste cinema maat Karel is op vakantie, dus deze uitnodiging liet ik niet liggen. Samen naar de over romantische 'Magic in the moonlight' gaan zien. Helemaal Allen, maar spijtig genoeg ook een beetje saai en voorspelbaar. Prachtige onrealistische beelden met indrukwekkende Franse luxueuze herenhuizen en zichten over de Franse Riviera anno 1920.
Ondanks zijn tachtig, blijft Woody Allen per jaar een film maken. Van 'Blue Jasmine' was ik helemaal onder de indruk omdat het nog eens een échte Allen film was, maar natuurlijk kunnen ze niet meer tippen aan 'Annie Hall', 'Manhattan' of 'Zelig'.
Agnes was even in slaap gedommeld, zo voorspelbaar gaat het eraan toe. En toch was het een ideale zaterdagmiddagfilm. Mooi beelden, knappe mensen en kleren, prachtige huizen en wagens en leuke muziek uit de jaren '20. We zaten helemaal in de stemming en hebben nadien zeer intiem en gezellig kunnen keuvelen op een Antwerps terras over relaties, het leven en plannen maken. Dank je wel Woody Allen, je blijft een vaste waarde in mijn leven.
woody-allen-pages- Mosaic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten