vrijdag 26 september 2014

'A most wanted man' Anton Corbijn

Vakantie is achter de rug, alles komt terug op zijn ritme. Zo ook mijn wekelijkse afspraak met Karel en Greet om samen te genieten van een, liefst, goede film.
Deze 'Most wanted man' heeft zijn kwaliteiten, maar er zitten ook een aantal lastige minder geloofwaardige momenten in. Zo vond ik de film op bepaalde momenten eerder langdradig. Het taalgebruik stoorde me ook. Waarom moeten deze acteurs per sé Amerikaans praten. Totaal ongeloofwaardig om een Duitse advocate in het Engels te laten converseren met een Duitse bank directeur (Willem Dafoe). En nog veel minder ongeloofwaardig was het moment dat de twee Moslim overtuigden in het Amerikaans met elkaar overleggen.
Maar goed, naast dit was de film best wel spannend.
Het geheel wordt gedragen door Philip Seymour Hoffman, die dit jaar overleden is aan een overdosis coke en heroïne. Hij speelt hier heel overtuigend de ketting rokende en whisky drinkende Günter Bachmann, chef van een Duitse antiterreureenheid in Hamburg.
'A Most Wanted man' naar de roman van John le Carré had ik liever in échte Europese regie gezien, ook al is Anton Corbijn een Nederlander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten