zaterdag 7 juni 2014

'De wonderbaarlijke reis van de Fakir die vastzat in een IKEA-kast' Romain Puértolas

Is dit een hype aan het worden ? Boeken over vreemde eenzame personages die fantastische verhalen beleven. Jonas Jonasson is meester in dit genre. 'De 100jarige man die uit het raam klom en verdween' blijft een ongelooflijk sterk verhaal, de film zal iets voor volgende week worden. 'De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje' gaat verder op dit elan. Een lange titel, een zonderling hoofdpersonage en fantastische avonturen.

De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kastNu dus deze 'Wonderlijke reis van de Fakir die vastzat in een IKEA-kast' van Romain Puértolas, grappig maar minder straf dan de verhalen van Jonas Jonasson.
In dit avontuurlijke en buitengewone verhaal volgen we een fakir uit India die van de ene onwaarschijnlijke situatie in de andere belandt. Van Parijs naar Engeland, via Barcelona naar Rome en Tripoli ontmoet de fakir de meest uiteenlopende types van een louche taxichauffeur tot een bekende actrice, om uiteindelijk weer op zoek te gaan naar de vrouw die hij schaamteloos heeft opgelicht in de Franse Ikea. Terloops worden de grote thema's van de moderne tijd aangekaart, wat resulteert in een actuele, maar vooral hilarische roman. Grappig, onderhoudend boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten