zaterdag 14 september 2013

'Mannen van 50' Bob Boot

"Krampachtig jong blijven of goed ouder worden"

Mannen van 50Ik ben altijd op mijn hoede wanneer het gaat over een 'thema' boek. Nu dus ook met deze 'Mannen van 50' maar het is uiteindelijk goed meegevallen. Zeer herkenbaar boek en aanrader voor mannen tussen 45 en 50 die geen zure, nare of sneue man willen worden.
 
In de literatuur is veel te vinden over 'vrouwen in hun overgangsfase', veel minder wordt er geschreven over de mannen in diezelfde periode. Ik vond het een aangenaam en fris boek en neem vooral mee, dat het de boodschap is om je leeftijd te aanvaarden, er de voordelen van zien en je niet krampachtig te willen vasthouden aan je jeugdige herinneringen. De schrijver staat stil bij lichaam, seks en relatie, maar ook bij werk, carrière en idealen.

'Wanneer je ouder wordt, word je door een heleboel emoties niet meer gekweld. Dat geeft een gevoel van bevrijding en er komt een grote vrede over je. Wanneer die spanningen afnemen en hun greep op je verliezen, betekent dat precies zoals Sophocles zegt dat je van een enorm aantal dictators, waanzinnige dictators, bent verlost' Socrates in zijn boek Politeia

Bob Moor (haptotherapeut en bewegingswetenschapper en zelf een 50-er) schreef dit boek vanuit zijn jarenlange praktijkervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten