zondag 20 oktober 2013

'De Verjaardag' Dimitri Casteleyn

De verjaardagAltijd leuk om een jonge Belgische schrijver (dichter / televisiemaker) te ontdekken. Dit is er zo één : Dimitri Casteleyn. De uitstekende roman 'De Verjaardag' is een origineel verhaal, sterk en spannend geschreven. Het verhaal speelt zich af vanaf oktober 1985 tot september 2001 : 'Gerard en Malila vormen samen een koppel en krijgen een zoon : Kasper, maar volgen allebei hun eigen agenda. Gerard, professor genetica en virologie aan de universiteit van Leuven, houdt er heel aparte ideeën op na en voedt Kasper op in een atoomschuilkelder. Zijn illegale Afrikaanse vriendin Malila moet mee ondergronds, verzet zich waar ze kan maar moet het onderspit delven...'.
Het verhaal doet je nadenken over verschillende thema's : "het leven" / "een relatie" / "opvoeding><ouderliefde" / "illegaliteit" / "overbevolking en de mogelijkheden van virologie" ... thema's die brandend actueel zijn.
Het hoofdpersonage 'Kasper', geboren en opgegroeid in een kelder doet sterk denken aan gruwelzaken als Jozef Fritzl, Natascha Kampusch en Dutroux.
Leuke trailer ook op YouTupe om het boek levendig voor te stellen. Boeiende ontdekking, een schrijver om zeker te volgen. Aanrader !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten