donderdag 13 februari 2014

'De behandeling' Hans Herbots

Deze razend spannende Vlaamse verfilming van 'The Treatment' is van top kwaliteit met een schitterende hoofdrol voor Geert Van Rampelberg.
Ook al rammelt het scenario hier en daar wel eens, en ook al vraag ik me soms af waarom men niet gewoon het licht aansteekt, voor mij blijft deze thriller meer dan overeind. Naar het einde toe wordt het zelfs pure horror.
Het verhaal : "Rechercheur Nick Cafmeyer heeft de looks, is slim en maakt carrière. Maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties. Nick worstelt met de onopgeloste verdwijning van zijn broer Bjorn. Nick wordt betrokken in een onrustwekkende zaak : een koppel is drie dagen vastgehouden door een indringer. Van hun negenjarig zoontje en de dader ontbreekt elk spoor... Nick neemt de leiding in deze adembenemende klopjacht...".

De close-ups en camerabeelden zijn spectaculair, de acteurs zijn één voor één allemaal overtuigend. Ik heb er van genoten en weet nu ook dat we naast Matthias Schoenaerts een nog knappere acteur hebben, namelijk deze Geert Van Rampelberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten