dinsdag 2 april 2013

'Anna Karenina' by Joe Wright

Eastman -
Deze 'Anna Karenina' (Leo Tolstoj 1877)(met o.a. Keira Knightley, Jude Law en Aaron Johnson) speelt zich af in de high society van het 19e-eeuwse Rusland en verkent de mogelijkheid tot liefde die door het menselijk hart stroomt, van de passie tussen twee mensen die overspel plegen tot de band tussen een moeder en haar kinderen.
De film is een goed uitgewerkt concept, daar waar theater/opera overgaat in cinema. Het deed me soms denken aan de wervelende 'Moulin Rouge' (Baz Luhrmann), maar hier gaat het er allemaal wat minder wervelend aan toe. Wel mooi gedaan met al die decors, attributen en costuums. Knappe choreografie van onze eigen Sidi larbi Cherkaoui  (één van de acteurs hadden we nog te gast in onze vakantiewoning TOIT ).
 Anna KareninaMaar hoe mooi deze film ook was, hij heeft mij niet te pakken gekregen. Het verhaal is oudbollig en saai. Keira Knightley is goed in zure smoelen trekken maar na 'The black swan' heb ik het wel gehad met haar.
De jonge graaf Vronski (Aaron Johnson, hem ken ik nog van de heerlijk naive 'Kick-Ass' en de mindere 'Savages') was dan weer een aangename verschijning en een plezier om naar te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten