vrijdag 6 december 2013

' L'inconnu du Lac' by Alain Guiraurdie

Deze hoogstaande, verbluffend goeie, homo-erotische triller 'L'inconnu du lac' van de Franse Alain Guiraudie met o.a. Pierre Deladonchamps (Franck), Christophe Paou (Michel), Patrick d' Assumcao (Henri), Jerome Chappatte (inspecteur Damroder), Mathieu Vervisch (Eric)en Emmanuel Daumas (Philippe) is niet zo maar een spannende film, maar bevat ook talloze hardcore seksscènes.  

In Antwerpen durven ze dit niet vertonen, in onze fantastische hoofdstad Brussel wel ! Het feest gaat door in de prachtige bioscoop Galeries Cinema in de Koninginnegalerij, een prachtige zaal met nog een echt groot doek dat open gaat en in de kelder een retrospectieve over Alain Guiraudie.  

Film Fest Gent '13: L'Inconnu du LacL'inconnu Du Lac vindt integraal plaats in en rond een zomermeer. Een plaats waar homo's en nieuwsgierige mannen, naakt liggen te zonnebaden en afspreken in de nabijgelegen 'bosjes' voor anonieme seks.
In deze afgezonderde biotoop ontmoeten we de knappe Franck, die zijn oog heeft laten vallen op Michel, een soort adonis met allures van Robert Long, die echter reeds een engagement heeft met een andere man. Op een avond ziet Franck hoe Michel zijn geliefde met opzet verdrinkt. In plaats van de moord te melden wakkert het gebeuren enkel zijn erotische fixatie aan. Dit alles mondt uit in een deskundig opgebouwd en knap gefilmd thrillerdrama over liefde, lust en de gevaren van een zorgeloze levensstijl.

l'inconnu du lac is evenzeer een Hitchockiaanse thriller als homofestijn. We verlaten nooit die ene locatie van dat meer, dat nu eens verleidelijk, dan weer duister en gevaarlijk wordt gefotografeerd. Prachtig in beeld gebracht door die wagens die op en af komen gereden.

Wat vooral bijblijft zijn de expliciete 'mannen' seks scènes in deze kinky, spannend hitsige, maar vooral ook intellectueel en artistiek bevredigende gay-mysterythriller, nooit eerder gezien. Niet de typische 'porno-neuk-beelden', maar realistische, best ook wel opwindende, vrij scènes waar mannen elkaar kussen, aftrekken, klaarkomen,strelen en beminnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten