zaterdag 11 januari 2014

'Nymphomaniac' Lars Von Trier

Met een ongelooflijk sterke reclame campagne, is deze laatste Von Trier een must geworden. 'Nymphomaniac' is géén pornofilm, maar seks verkoopt da's duidelijk.  Ook aan sterren geen tekort : Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Jamie Bell, Christian Slater, Shia Labeouf, Uma Thurman, Willem Dafoe en Stacy Martin. Maar ik denk dat Von Trier te veel in deze film heeft willen steken.
Nymphomaniac poster.jpg
'Nymphomaniac', is een portret van een seksverslaafde vrouw, verteld door het hoofdpersonage, Joe, die zichzelf gediagnostiseerd heeft als nymphomane. De film is bijwijlen grappig, wreed, erotisch geil en soms ook erotisch totaal onaantrekkelijk met schokkende taferelen, maar vooral veel verhalen en passages uit het leven van deze Joe. De rauwe muziek van Rammstein past perfect bij deze film.  
De scene met fabelachtige Uma Thurman zal ik nooit vergeten. Die vrouw zet hier een glansrol neer wanneer ze samen met haar drie kleine kinderen komt kijken naar de plaats van het overspelige gebeuren. Hilarisch is deze scene. 
Het idee van de twee delen is storend, voor mij mag de film in zijn totaliteit getoond worden. Nu is het wachten op het vervolg, eind deze maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten