zaterdag 2 november 2013

'NO' by Pablo Larrain

No (2012 film).jpgDeze heerlijke Chileense drama film 'NO' uit 2012 van Pablo Larrain met o.a. (superster en wondergod) Gael Garcia Bernal is een frisse positieve film en toch wel een verrassing.

Wanneer de Chileense militaire dictator Augusto Pinochet, onder internationale druk, oproept tot een referendum over zijn presidentschap van 1988, haalt de oppositie de jonge onbezonnen reclameman Rene Saavedra over om als speerpunt te dienen voor hun campagne. Met weinig middelen en onder constante controle van bewakers, bedenken Saavedra en zijn team een gedurfd plan om de verkiezingen te winnen en hun land te redden van de onderdrukking.

Gael GarcĂ­a Bernal De film is gedraaid met videoapparatuur uit de jaren '80, waardoor nieuwe en oude beelden naadloos bij elkaar passen. Het is tegelijk spannend als thriller, grappig als politieke satire en hartverwarmend als verslag over Chili's terugkeer naar de democratie. Ik heb er van genoten.

Ook nu weer weet Gael Garcia Bernal op zijn eigen natuurlijke manier een rol neer te zetten waar ik heel veel ontzag voor heb. Knap gedaan en logisch dat ik Bernal blijf volgen in zijn volgende projecten. Om het even wat, altijd goed met hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten